We gebruiken op deze site cookies. Door op deze site te surfen aanvaardt u ons cookiebeleid.

Ok Meer weten

Onze departementen

Accounting & Audit

Enkele jaren na de oprichting van Tax Consult ging ons departement Accounting van start.

Het departement staat onder toezicht van onze vennoot Kris Vanhinsbergh en telt momenteel ongeveer 30 personen. Al die medewerkers zijn speciaal geselecteerd vanwege hun competentie en hun enthousiasme om u van antwoord te zijn, en omdat zij de deadlines respecteren voor btw-aangiften, algemene vergaderingen, de publicatie van de balansen bij de Nationale Bank van België of het versturen van uw belastingaangifte.

Het departement Accounting & Audit voert voor u speciale taken uit zoals verslagen opstellen van invereffeningstelling of omzetting, audits, financiële of immateriële waarderingen en 'due diligence'.

Verder wordt het departement ook regelmatig opgeroepen om in symbiose samen te werken met de andere departementen en meer in het bijzonder met het departement Corporate Tax. Dit gebeurt bijvoorbeeld naar aanleiding van de voorbereiding van een belastingaudit, het vastleggen van fiscale provisies, de documentatie van dossiers of gewoonweg als 'klokkenluider' wanneer een van haar leden een 'bezorgdheid' detecteert die, wanneer die adequaat wordt opgelost, het nettoresultaat zou kunnen verbeteren.

Tot slot begeleidt het departement u ook bij uw interne organisatie, de digitalisering van uw financiële administratie en het opzetten van controle- en beheerprocedures.

Al onze medewerkers hebben een graduaatsdiploma accountancy of een master in economie en/of bedrijfsbeheer. Bovendien worden ze ook zowel extern als intern voortdurend bijgeschoold, zodat hun boekhoudkundige expertise altijd up-to-date blijft.

Wat het 'internationale' aspect van onze taken betreft, kunnen wij rekenen op de expertise van onze buitenlandse correspondenten, verzameld binnen de Alliott Group (meer dan een honderdtal leden verspreid over de hele wereld).