We gebruiken op deze site cookies. Door op deze site te surfen aanvaardt u ons cookiebeleid.

Ok Meer weten

De vennoten

Jean-Marie Leclercq

Jean-Marie Leclercq

Département

Na zijn middelbare studie Latijn-Grieks behaalde hij een doctoraat in de rechten aan de KUL en daarna een master in de fiscaliteit aan de ESSF.

Als halftijds assistent aan de KUL in fiscaal recht (2 jaar) en tegelijkertijd tax manager bij Arthur Andersen (7 jaar) richtte hij eind 1981 Tax Consult op.

Hij heeft tal van fiscale seminaries gegeven voor CEPAC (VUB) en in de ING Bank. Daarnaast is hij (als accountant en belastingconsulent) ook lid van het IAB sinds de oprichting van dit instituut en werd hij in 2015 gecertificeerd als extern bestuurder.

Marie-Lise Swinne

Marie-Lise Swinne

Département

Na 6 jaar in het departement Tax van Arthur Andersen te hebben gewerkt, ging Marie-Lise in 1996 bij Tax Consult aan de slag en werd zij vanaf 2006 vennoot. Ze staat nu aan het hoofd van het departement Corporate Tax en heeft een bijzondere affiniteit voor de fiscaliteit van internationale structuren en voor fusies en overnames.

Marie-Lise is houder van een master in de rechten, bedrijfsrecht en fiscaal recht. Sinds 2002 is ze ook lid van het IAB als belastingconsulent. En in 2015 werd ook zij gecertificeerd als extern bestuurder.

Philippe Claeys

Philippe Claeys

Département

Philippe startte zijn carrière als fiscalist bij Tax Consult in 1992. Hij werd vennoot in 2007 en staat nu in voor business development.

Philippe behaalde het diploma van Master in Tax Management in 1991 aan de VLEKHO en volgde daarna in 1995 een opleiding Internationaal belastingrecht aan de UFSIA.

Hij verzorgt regelmatig seminaries over diverse fiscale onderwerpen.

Sinds 2002 is Philippe door het IAB erkend als belastingconsulent.

Joël de Maere d'Aertrycke

Joël de Maere d'Aertrycke

Joël de Maere d’Aertrycke is gespecialiseerd in de optimalisering van de bezoldigingen van kaderleden en bedrijfsleiders, en in het bijzonder op het gebied van het ontwerp en de implementering van aandelenoptieplannen en andere schema’s van equity incentives. Zijn cliënteel bestaat uit bedrijven van internationale omvang (al dan niet beursgenoteerd), banken en financiële instellingen, private equity-fondsen evenals Belgische en buitenlandse advocatenassociaties.

Nadat hij 12 jaar lang bij verschillende internationale consultancykantoren actief was, vervoegde hij in 2007 Tax Consult. Sinds 2008 is hij ook vennoot.

Joël heeft verschillende fiscale seminaries geleid en is auteur van talrijke artikelen die gepubliceerd zijn in gespecialiseerde tijdschriften.

Joël is licentiaat rechten (KUL - 1993) en is houder van een aanvullend diploma fiscaliteit (KUL - 1994).

Sinds 2001 is hij ook door het IAB erkend als belastingconsulent.

Kris Vanhinsbergh

Kris Vanhinsbergh

Département

Kris startte haar carrière bij Tax Consult in 2000 en werd in 2008 benoemd tot manager van het departement Accounting & Audit.

In 2009 werd zij vennoot en sindsdien staat zij aan het hoofd van het departement Accounting & Audit.

Kris heeft een bachelor in accounting – fiscaliteit en een master in handelswetenschappen. In 2006 behaalde zij haar titel van accountant-belastingconsulent en in 2013 werd zij door het IAB benoemd als kwaliteitstoetser.

Luc Lamy

Luc Lamy

Luc behaalde een diploma rechten aan de Universiteit van Luik (1993) en is houder van een specialisatie in fiscaliteit en boekhoudcontrole aan de Vlerick School Voor Management (1994). Hij staat aan het hoofd van het departement HR Tax & Internationale mobiliteit en is Voorzitter van de Global Mobility Group in Alliott.

Luc begon zijn loopbaan in 1994 in het departement Personenbelasting van Arthur Andersen. Na 15 jaar in de wereld van de Big 4 ging Luc aan de slag bij Tax Consult, waar hij sinds 2011 vennoot is. Luc is een expert in personenbelasting in een Belgische en internationale omgeving. Hij staat zijn klanten bij in alles wat te maken heeft met kaderleden en leidinggevenden, met name op het gebied van fiscaliteit, sociale zekerheid, pensioen, optimalisering einde contract/carrière en incentiveplannen.

Luc leidt regelmatig seminaries, werkt mee aan gespecialiseerde tijdschriften en is een IAB-belastingconsulent.

Alexandre De Munck

Alexandre De Munck

Alexandre is gespecialiseerd in de advisering over en de behandeling van administratieve geschillen aangaande personenbelasting en dit zowel in een Belgische als internationale context. Zijn praktijk richt zich op het optimaliseren van grensoverschrijdende fiscale situaties van bestuurders en kaderleden en op een algehele planning van hun fiscale situatie.

Alexandre begon zijn carrière in een van de Big 4 en aan de Belgische Balie voordat hij in 2010 Tax Consult versterkte. In 2018 werd hij benoemd tot vennoot.

Alexandre heeft een licentiaatsdiploma in de rechten (ULB) en een specialisatie in Belgisch en internationaal belastingrecht (ESSF).

Alexandre is bekend in de wetenschappelijke wereld en hij heeft ook verschillende publicaties op zijn naam staan. Hij publiceert in tijdschriften zoals de Fiscoloog Internationaal, la Revue Générale de Fiscalité et de Comptabilité Pratique en la Revue de Fiscalité Locale et Régionale.

Alexandre is medewerker bij het Luiks Belastinginstituut en als zodanig een veelgevraagd gastspreker aan de UCL-Bergen en EPHEC.